22 Woorden die we verkeerd uitspreken


Citaat en illustratie: lifehacking.nl  

Een interessant artikel in lifehacking.nl over het verkeerd uitspreken van woorden. Een en ander naar aanleiding van de verkiezing van het meest irritante woord 1 van het jaar.

Het blijft bijzonder in hoeverre mensen zich kunnen storen aan bepaalde woorden. Waar ik me persoonlijk meer aan stoor is het verkeerd uitspreken van woorden. Omdat we toch op de lexicologie-tour zijn, heeft Lifehacking 22 woorden gevonden die veel mensen gewoon verkeerd uitspreken.
Ik moet toegeven dat ik bij omelet even twijfelde en zeker wist dat ik Porsche altijd verkeerd heb uitgesproken. Dit laatste ongetwijfeld omdat ik nooit in de gelegenheid ben geweest de juiste uitspraak uit de mond van een Porsche}-dealer te horen.
Alvorens je je eigen uitspraak hier gaat controleren, heb ik er ook nog een paar gevonden:   

  • parmeter → pa-rá-me-tur

  • amice → a-mies

  • ongelooflijk → on-ge-lóóf-luk
    En ik verwacht dat elke lezer het rijtje wel kan aanvullen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s