Zindroom

</

Je smartphone piept. Er is nieuwe mail. Een mailtje met de intrigerende titel ‘Zindroom’. Even lezen….

Ontspannen via dromen is een uitstekende manier om je geest tot rust te brengen en de zorgen van alledag te vergeten. Dromen is een essentieel onderdeel van de slaap.
Zin in dromen kun je niet sturen; noch de inhoud, noch het verschijnsel. Maar door een paar randvoorwaarden in acht te nemen, kun je zorgen dat dromen wat makkelijker wordt. Laat me je meenemen naar dromenland.

”Sluit je ogen. Strek je ledematen en ontspan ze één voor één, net zo lang totdat ze loom en zwaar voelen. Daarbij denk je aan een mooie omgeving, bijvoorbeeld een park met lommerrijke bomen, groene grasvelden en fleurige veldbloemen. Je ligt in het gras, het zonnetje schijnt, de bomen ruisen, de vogels kwetteren en de zwoele geur van wilde bloesem streelt je neusgaten. Je valt in slaap en droomt van…”

Je lief ligt naast je en slaat zijn armen om je heen. Je rolt je op in zijn armen en geeft je over aan zijn warmte. Hij fluistert lieve woordjes in je oor en zegt dat ie van je houdt. Onder de aanraking van zijn handen val je in slaap en droomt van…

Een toevallige ontmoeting in het trappenhuis van de faculteit waar je studeert. De zon valt door de hoge ramen en geeft alles een romantisch tintje. Het is maar een kort gesprek, want je college begint over enkele minuten. Lichtvoetig vervolg je je weg, maar je voelt je op onverklaarbare wijze gelukkig.
In de collegezaal kun je daardoor moeilijk je
aandacht houden bij de monotone stem van de
professor. Je sluit je ogen en valt in slaap. Je droomt van…

Een oude filosoof in een grot, die je vertelt dat de schaduwen op de wanden van de grot een afspiegeling zijn van de werkelijkheid buiten. De mensheid leeft als het ware in het duister. Hij stelt de vraag of de werkelijkheid een droom is, of dat dromen juist de werkelijkheid zijn. Je denkt 'What the heck' en loopt de grot uit, het licht tegemoet.

Op dat moment wordt je wakker van een piepje van je smartphone. Er is nieuwe mail. Hé! Een mailtje met de intrigerende titel ‘Zindroom'. Even lezen….

© Frank van Exter

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s